Naar de hoofdinhoud

Delen en zichtbaarheid in Zeno

Lees wie toegang heeft tot content in Workspaces en hoe persoonlijke, organisatiebrede en door Zeno samengestelde presets van elkaar verschillen.

Geschreven door Eloy Wijlhuizen

Wat je in Zeno kunt zien, hangt af van waar content is opgeslagen en of een opgeslagen preset persoonlijk is, met je organisatie is gedeeld of door Zeno is samengesteld.

Private Workspace en gedeelde Workspaces

Je Private Workspace is alleen voor jou beschikbaar. Chats, prompts, bestanden en documenten die je daar opslaat, zijn niet beschikbaar voor leden van een gedeelde Workspace.

Content in een Workspace die je met collega’s deelt, is beschikbaar voor de leden van die Workspace.

Documenten en andere kennis in een Workspace

Bestanden, mappen en documenten volgen de zichtbaarheid van de Workspace waarin ze zijn opgeslagen:

  • In je Private Workspace zijn ze alleen voor jou beschikbaar.

  • In een gedeelde Workspace zijn ze beschikbaar voor de leden van die Workspace.

Zeno toont momenteel geen afzonderlijk, voor klanten zichtbaar contenttype dat een kennisitem heet. Als je deze term gebruikt voor bestanden, mappen of documenten die Zeno context geven, volgt de zichtbaarheid daarvan de Workspace waarin ze zijn opgeslagen.

Prompts

Een prompt die je in een chat verstuurt, volgt de zichtbaarheid van die chat. In een gedeelde Workspace kunnen leden van de Workspace de chat zien, inclusief de prompts en antwoorden.

Een opgeslagen promptpreset werkt anders: de zichtbaarheid hangt af van de categorie Persoonlijk, Organisatie of Curated by Zeno.

Sjablonen en presets

Zeno toont opgeslagen sjablonen als presets. Prompt-, tabel- en Rulebook-presets kunnen in deze categorieën staan:

  • Persoonlijk — alleen beschikbaar voor degene die de preset heeft gemaakt.

  • Organisatie — gedeeld met leden van je organisatie.

  • Curated by Zeno — ingebouwde presets van Zeno.

Als je een preset met je organisatie deelt, deel je daarmee geen chats, bestanden of documenten uit je Private Workspace. Als je iemand aan een gedeelde Workspace toevoegt, krijgt diegene ook geen toegang tot je Persoonlijke presets.

Rulebooks

Een opgeslagen Rulebook volgt dezelfde regels als andere presets. Een Rulebook onder Persoonlijk is alleen beschikbaar voor de maker. Een Rulebook onder Organisatie is beschikbaar voor leden van de organisatie, terwijl een Rulebook onder Curataed by Zeno door Zeno wordt aangeboden.

Belangrijke aandachtspunten

  • Het lidmaatschap van een Workspace bepaalt de toegang tot chats, prompts, bestanden, mappen en documenten in die Workspace.

  • De zichtbaarheid van presets staat los van het lidmaatschap van een Workspace.

  • Workspacerollen bepalen wat een lid kan wijzigen of beheren, ook als leden dezelfde content in een Workspace kunnen bekijken.

Was dit een antwoord op uw vraag?